Favorieten

Home - Vragen

Vragen

Hebt u een vraag voor ons?

Kan ik met mijn lease wagen komen voor banden?

Ja wij zijn erkend door alle leasingmaatschappijen in Belgie

Wanneer gebruik we winterbanden?

De aangewezen periode voor winterbanden is van 1 oktober tot 30 april of bij temperaturen beneden de 7 graden.

Wat is het verschil tussen winter en zomerbanden?

Het verschil tussen winter en zomerbanden zit vooral in de samenstelling van het rubbermengsel ,bij winterbanden is dit een veel zachter mengsel dat sneller opwarmt om optimale grip te bieden bij kouder temperaturen van +7 tot negatieve temperaturen en winterbanden hebben getande lamellen om optimale grip te bieden bij sneeuw of ijzel je herkent winterbanden aan het m+s logo en het driehoekje met sneeuwvlokje verplicht in diverse europese landen.

Hoe zit het met de wetgeving winterbanden in t buitenland?

Winterbanden zijn verplicht in Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatie, Servie, Slovenie en alle skandinavische landen. Ze zijn in Italië en Frankrijk enkel verplicht bij winterse omstandigheden, dit wordt in deze landen met een bord aangeduid.

Hoe zit het nu met de wetgeving omtrent winterbanden in België?

Winterbanden mogen in belgie gebruikt worden van 1 oktober tot 30 april en zijn ook toegelaten op de technische autokeuring, voorlopig aangewezen in België, maar nog niet verplicht.

Hoeveel is de minimum profieldiepte van autobanden?

De wettelijk minimum profieldiepte bedraagt 1,6 mm, maar de aangewezen diepte bedraagt min 3 mm voor zomer en 4 mm voor winterbanden.

Ik heb een wagen met vierwielaandrijving heb ik dan nog winterbanden nodig?

Bezitters van een wagen of suv met vierwielaandrijving leggen zeker best winterbanden omdat bij sneeuwval en ijzel ook een 4x4 gevaarlijk kan worden en weinig grip biedt en vooral gaat schuiven bij het afremmen.

Wat zijn runflatbanden?

Runflatbanden zijn banden met sterk verstevigde zijflanken waar je lek nog een tijd tegen aangepaste snelheid verder kan rijden maar mogen alleen gebruikt worden bij wagens uitgerust met een bandendrukbewakingssysteem.

Kunnen banden hersteld worden?

Banden kunnen herstelt worden bij kleine lekkages in het loopvlak maar nooit bij schade aan de zijflanken, indien de zijflank is beschadigd dient de band altijd vervangen te worden.

" Vanaf heden erkend door alle leasingmaatschappijen. "

" Welkom op onze nieuwe website "

" Ruime keuze autobanden van 13 tot 24 inch "

" Zeer uitgebreid gamma zomer-winter en allseasonbanden in alle topmerken "

" Uitgebreid assortiment aan originele aluvelgen voor audi,bmw,mercedes,opel,peugeot,porsche,volvo,vw etc.. "

[ site by Plenso ]